Vi HAR ferie – vi SKAL ikke PÅ ferie

Du kan også læse dette indlæg på Dansk

Ribe kirke

Ribe kirke

I påsken reiste vi på feire: travet rundt i et travelt Amsterdam, program hver dag: Museum, tulipaner, vindmøller, museum, guidede byturer, museum…

Flott tur, bevares. En opplevelse. Har alltid hatt lyst til å se tulipanblomstringen i Holland. Van Gogh og Nasjonalmuseet var heller ikke akkurat for nedturer å regne. Men ferie..? Det spørs på øyet som ser.

I sommer har vi hatt ferie. Gjort det som har falt oss inn, alt etter vær og form. Gjort det så lenge vi gadd, og så har vi gjort ingenting, etterpå.

Mando2

Kveldsstemning, Mandø

Vi fikk med oss Mandø: en øy på veskysten som har noe så eksotisk som en ebbevei – en vei som er en vei når det er fjære sjø. Når det er flo, er det hav der… Og på Mandø er det stille, hvis man ser bort fra det livlige fuglelivet, som visstnok er unikt.

Selv deler jeg inn fugler i små, mellomstore og store tittinger, så jeg kan ikke uttale meg om saken. Men den danske frokosten på kroa, den med 6 ulike typer sild, stekt rødspette og mye mer – alt hjemmelaga – den kan jeg si var helt fan-tas-tisk. Godt vi ikke bor nærmere, det hadde ikke vært godt for vekta.

I Ribe så vi falkshow i VIkincenteret, og byen selvsagt: Danmarks eldste, verdt et besøk.

En av dagene kom en karatekompis innom, og det ble et par timer med kata-øvelser på plenen, og siden han hadde med søtt til kaffen, ble jammen den en fest, også.

Mando3

På tur gjennom havet. I økende sjø.

Mando1

Ebbevej. I fjære sjø.

Så har vi bada. Ute et par ganger, men mest inne, siden vært har vært som det har. Vi har tusla bytur og spist is. Kjøpt garn til en vintergenser og ei bluse en dag. Ikke funnet noe en annen. Luka i beddene, og så ikke gidda mer. Lest ei bok. Lest ei til. Bakt kake, siden det var for mye vind til at det var fristende å være ute. Laget mer omstendelig middag enn vi ville gjort om været var bedre. Drukket mindre hvitvin enn vi ville gjort med varmere vær, og mer rødvin.

Oppsummert: vi har hatt ferie. Tar gjerne en slik en neste sommer, og.

Ribe, tiing, stor

Eksempel på temmelig stor titting, fra falkeshowet i Vikincenteret, Ribe.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.