Om meg

Du kan også læse dette indlæg på Dansk

Solitaer1Filosofi har alltid vært viktig for meg, så da jeg på slutten av 90-tallet fikk anledning til å studere videre på universitetet var valget enkelt. Det kunne ikke bli noe annet enn filosofi.

Fagfilosofien har likevel fått ligge mye i fred de siste årene, til fordel for livsfilosofiske refleksjoner.

I staren av mitt yrkesliv utdannet jeg meg og arbeidet en del år inne sykepleiefaget. Det har også satt sine spor.

Hovedfagsavhandlingen min handlet om Kierkegaards filosofi, mellommenneskelige relasjoner og moderne selvpsykologi. Senere ble den til boka: Likeverd i praksis – mellom fagkunnskap og innleving.

For lenge siden arbeidet jeg noen år på sykepleierutdanningen på Universitetet i Tromsø. Siden har jeg vært selvstendig næringsdrivende, og det trives jeg også best med. I 15 år drev min mann og jeg Tromsø Akupunkturklinikk AS.  Nå bor vi i Danmark, og driver Origo Akupunktur ApS. Vi arbeider mest med smertebehandling, slik vi har gjort siden 1998.

Da jeg tok akupunkturutdannelse i Kina i 2007 og 2008, ble hele familien med. Det var et eventyr for oss alle sammen. Men det var også godt å komme hjem igjen.

Livet mitt har vært mye preget av sykdom. Andre menneskers, men mest min egen.  Det har vært dager da påkledningen har vært et prosjekt for seg selv, og i mange år var det å ta en dusj noe det skulle settes av ressurser til i det ukentlige energiregnskapet.

Det meste går bedre nå.

Og ellers? Ellers har jeg for det første og fremste en klok datter som – blant andre ting – er den som har lært meg å leke. Hun minner meg hver dag på hva som er viktig i livet. Og vi filosoferer sammen – over livet generelt, og over de mange ting man som ung møter på sin vei.

Og jeg har min utmerkede mann. I ham har jeg en diskusjonspartner som kan holde seg våken gjennom en diskusjon om filosofisk begrep og etisk implikasjoner og dilemmaer.