Jeg skulle ønske det var meg

Du kan også læse dette indlæg på Dansk

Jeg leser i avisa om en mann som har tatt seg sammen, kommet seg opp av sofaen og begynt å trene for å bli slank og i form. Ut på tur, sier han: hver dag uansett vær – på et år blir du i form, du får kondis, du blir slankere – du blir helten i eget liv.

Ett år. Jeg skulle ønske det var meg. Jeg gikk tur ca 360 dager i året de 15 årene jeg hadde hund. Jeg ble gradvis verre. Og verre. Og verre. Og til slutt kunne jeg ikke lenger gå mer enn noen få hundre meter på en dag.

Så; etter 15 år med turgåing for å komme i form, fikk jeg ny informasjon om at for meg – med min sykdom – var nok det riktige å ta det med ro. Jeg begynte å ”spare” på gangavstand.  Så jeg talte skritt lenge før det ble moderne – bare med motsatt hensikt.

Slik henslepte 7 år seg. Ny behandling: ”gjemt” i forsøk nr 3 millioner, 2 hundreogfirogfemti tusen og noe (rundt regnet) gav ny giv. 2 år etter det igjen kunne jeg begynne å trene bitte litt: 20 minutter 3 ganger i uka på laveste trinn på ergometersykkelen – i meget lav fart. Det gav så store smerter de første ukene at jeg trodde ikke jeg skulle komme gjennom det. Jeg bestemte for å prøve i 2 uker (6 treninger) for å se om det ble mulig å holde ut. Det gikk. Så vidt.

Og hvis man blir en helt av å stå på i ett år – hva kalles det å stå på i 30, bare for å oppnå en forsvinnende liten del av det samme (hvis man da opnår noe som helst)? Blir man en superhelt da?

Og laaaaangsomt gikk det i riktig retning.

3 år etter at jeg begynte med mer aktiv trening igjen kan jeg nå sykle 23 minutter, intervall 8 peak 8, uten å kaste opp etterpå eller ligge på sofaen hele kvelden. Den siste måneden har jeg også presset persen slik at jeg nå sykler 100 meter lengre på de 23 minuttene jeg har satt av til sykling. Det er en seier. Et lite skritt for menneskeheten, men et stort skritt for meg.

Ett år med slit for å komme i form, bli sprek, være helten i eget liv…Jeg skulle ønske det var meg.

Å nei, jeg glemte, igjen – det er ingen som ser det… det folk ser er at jeg nesten ikke klarer noe, ikke kan gå så langt, ikke kan stå så lenge, blir fort sliten.

Antagelig tenker de at jeg burde prøve å komme meg i form. Det tar jo bare ett år, så er man slank, har kondis og kan gå på de topp-turene man ønsker..

De skulle bare visst.

 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.