Hvis det finnes et helvete – tror jeg det er som Gardermoen..

Du kan også læse dette indlæg på Dansk

Fly, shutterstock_129132983Konfirmasjonstiden gav meg den tvilsomme fornøyelse å fly til Norge via Gardermoen. Det meste gikk galt, med alle de små tilhørende anekdoter som de fleste reisende kan foretelle om. Denne gangen kom de alle sammen i rekke – alternativt: i haug. Men jeg skal la det ligge.

Imidlertid har jeg en ide, helt gratis, til Gardermoen flyplass:

Hva om man laget en egen transfer forbi tollen for dem som reiser med håndbagasje. Vi er jo alt blitt sjekket på Kastrup, i Wien eller Paris – eller hvor det er vi kommer fra.

Hva om man laget en egen transfer forbi tollen for dem som reiser med håndbagasje?

Vi har ikke hatt mulighet til å tilegne oss kniver og eksplosiva mellom siste sikkerhetskontroll og slusen der man plukker opp bagasje på Gardermoen. Men vi skal ikke plukke opp bagasje, for vi reiser med kun hånsbagasje(!). Så vi behøver ikke gå gjennom bagasjehallen på Gardermoen, men kunne fulgt en egen rute forbi tollen, og gått direkte til gate uten å passere ny sikkerhetskontroll.

Dermed ville langt flere av oss som reiser med håndbagasje nådd flyene våre. Og langt flere av dem som står i den laaaange køen for sikkerhetskorntoll også nådd flyene sine. Fordi vi – som altså alt er sjekket et annet sted – ikke står i køen og med det gjør den enda lengre.

Som man sier i reklamen: det enkleste er ofte det beste. Iden er gratis. Ta den, bruk den, og jeg er sikker på at mange hjerteinfarkt vil bli unngått.

reise, shutterstock_151420769Og: ja, jeg vet man er anbefalt å komme 2 timer før flyavgang til Gardermoen, som en ”vennlig” vekter opplyste meg om. Men det er jo ikke så lett å få til det når flyet man kommer med går en time for sent, vel?

Og en annen ting. Hvorfor skal man på Gardermoen – som den eneste flyplassen jeg har opplevd – måtte bytte posen man har sine flytende småting til hud og hår i? Jeg har solide zip-poser på nøyaktig 1 liter som de godkjenner over alt ellers. Men på Gardermoen – der skal man bruke deres (tynne, vanskelig lukkbare) poser. Så alle som har en annen 1-literspose skal stå i sikkerhetskontrollen og pusle saker over i ny pose. Mens køen vokser langt ut forbi de ”4 kilometerne” det er satt opp bånd for å regulere.

En 1-liters pose er da en 1-literspose?

Og det er når vi kommer dit at jeg begynner å lure på om de som jobber der gjør dette fordi de liker å lage problemer for folk. Jeg mener: en 1-liters pose er da en 1-literspose? Finnes det noen – som ikke er sikkerhetsvakt på Gardermoen – som ikke er enig i det?

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.