Dumme foreldre..?

SkjermbrukAftenposten opplyser oss uvitende stakkarer – via en ekspert på barn, selvfølgelig, at – når foreldre involverer seg, så har det en kraftig beskyttende effekt på barna på en rekke forskjellige områder (Douglas Gentile).

Vi får vite at foreldre må involvere seg for å begrense barns skjermtid og påvirke dem til å gjøre noe annet ennå sitte i sofaen.

Dette er jo noe vi vanlige foreldre aldri hadde greid å regne ut, helt på egenhånd. Jeg trodde at alle andre foreldre gjorde det samme som meg: blander seg i barnas anliggender utelukkende for å irritere dem og utøve den makt staten tross alt har gitt oss.

Jeg mener – det ville jo være direkte dumt å ikke benytte seg av det, når man nå engang har noen mennesker man har nesten uinnskrenket makt over!? Hvem kan stå imot fristelsen til å bølle med dem?

Først etter å ha lest denne artikkelen forstår jeg at alle grensene og forbudene også har en helseeffekt, og en effekt på hvordan barna vil klare seg videre i livet, når de skal videre med karrierer etc. – når vi foreldre altså er ferdig med å herse med dem.

Jøss – hvem kunne vel forutsett det?

For egen del tror jeg det blir litt vel ensidig å rangere all skjermaktivitet under ett. Det er vel forskjell på om man ”utrydder farger” i noe som jeg vil definere som et hjernedødt spill, ser reality-TV – eller om man ser en historisk film eller selv lager film på computeren?

Hvis man bare løsriver seg innimellom, så man også får blodet til å løpe litt fortere i årene fra tid til annen.

 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 kommentarer

 1. Tom Jenssen

  De passive foreldres manifest kan en forholde seg til. Litt på siden av saken, men moren som drukna ungen sin ved å holde hodet under vann i ei vannbøtte fikk bare for uaktsomt drap. Kanskje foreldre må opplyses om at barn kan drukne om de holdes under vann?

  • Vigdis Lysne

   Ja, kanksje det? Bruksanvisninger til elektriske apparat kommer jo gjerne med en «problemløsningsdel» der man får vite at: hvis apparatet ikke virker, sjekk om kontakten er satt i…

   Spørsmålet blir vel om de som behøver å motta informasjon om at barn kan drukne hvis du holder dem under vann, faktisk leser denslags opplysningsmateriell.. Uten common sense faller det meste på steingrunn..